Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tippek

Tippek

Tippek

Hogyan és milyen gyakran mossuk a melltartóinkat? 

Egy jó melltartó aranyat ér. És hát valljuk be sokszor arany árban is van  wink Az ember lánya pedig vigyázzon az értékes holmikra, mossa azokat megfelelően. Na de hogyan és pláne hányszor?

Én azt javasolnám, hogy 2-3 hordás után mossuk ki a melltartóinkat, DE! csak akkor, ha a viselések között legalább egy napot szellőzhet a drága. Én ezt nagyon egyszerűen oldom meg: a hálószobánkban van egy fogas és oda dobom fel a melltartót, amint este lekerül rólam. Aztán mikor már karácsonyfára kezd hasonlítani a fogasunk, mind színben, mind mintában, bedobom a szennyesbe az összeset, függetlenül attól, hogy egyszer, vagy kétszer voltak rajtam. Természetesen nyáron egy igazán izzadós nap után azt javaslom, hogy egyből a szennyesben kössön ki a melltartónk.

Nem szép dolog ilyet bevallani, de nem vagyok egy Mosó Masa. Tudom, hogy vannak olyanok, akik számolják a perceket, mert az öblítés x-dik percében kell beleönteni azt a bizonyos öblítőt, hogy igazán illatos legyen a ruha, vagy nem mennek el otthonról, míg le nem jár a mosógép, hogy egyből ki tudjanak teregetni, de számomra a mosás amolyan „kötelező kör", igyekszem a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben túl lenni rajta.

Ennyit rólam, de mit is javasolnak a gyártók?

A címkéken általában a kézi mosás szerepel, és ha van erre időnk-kapacitásunk-kedvünk, akkor én is mindenképpen ezt javasolnám. Különösen igaz ez a merevítős melltartókra, amelyek merevítője különösen szeret a mosógép dobjában maradni. Találtam olyan weboldalt is ahol babasamponban mosták a melltartót, ami biztosan nem árt neki, de szerintem bármilyen finom-mosószer megteszi, ami viszont fontos, hogy ne forró inkább csak langyos vízben mossunk. Alapos öblítést követően tegyük a melltartót egy törölközőbe, nyomkodjuk ki, majd formára igazítva szárítsuk.

Ez volt az ideális eljárás, na de mit tegyünk, ha nekünk nem fűlik a fogunk ehhez a procedúrához. Javaslom vegyünk egy mosózsákot és tegyük bele abba a melltartót (kapcsoljuk össze először a hátulját, hogy ne akadjon bele sem a mosózacskóba, sem másba a melltartó „kampója"), majd indítsunk be egy 30 fokos, finom-mosást. Én melléjük szoktam tenni a kedvenc blúzaimat, felsőimet, amikre szintén igyekszem nagyon vigyázni. A mosógép a törölközős kinyomkodást is elvégzi helyettünk kissé nagyobb vehemenciával, így érdemes a mosózsákból kivett melltartót kicsit megigazgatni a szárítás előtt.

Egy melltartó élettartama ½ -2 évig terjed, függően attól, hogy mennyit viseljük. A nagy kedvencek sajnos gyorsabban elhasználódnak, de amíg itt a www.iciripiciri.hu, nem kell aggódnunk, jöhet a következő kedvenc.

Keresés