Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Okoskodó

Okoskodó

Okoskodó

Tippek, hogy megtaláld a legjobban passzoló melltartót 

 • Majdnem minden nőnek az egyik melle valamivel nagyobb, mint a másik. Válaszd a nagyobb mell kosárméretét, majd állítsd a kisebbik mell felett futó pántot egy kicsit rövidebbre. Ha két mell mérete között még nagyobb a különbség, érdemes megpróbálni egy olyan melltartót, amelyhez kivehető push-up párnácskákat adnak. A nagyobbik mell párnácskáját kivesszük a kisebb mellét benne hagyjuk a melltartóban, így „egálba” hozhatjuk a melleinket.
 • Fordíts figyelmet arra is, hogy a pántok hosszát úgy állítsd be, hogy a mell alatt futó gumis rész a lapockák alatt fusson és végig a felsőtesten azonos magasságban legyen. Ha egyik oldalon magasabban fut, vagy hátul magasabb, mint elöl, akkor állítsd át át a pántokat úgy, hogy azonos magasságot érjenek el. Ha ez sem segít, érdemes egy bővebb mell alatti kerületet választani ( pl. 80AAA-t, 75AA helyett)
 • A kosarak közötti hídnak a szegycsontra kellene felfeküdnie. Ha ez nem így történik, érdemes egy nagyobb kosárméretet választani. A merevítő nélküli melltartók nem fekszenek annyira rá a szegycsontra, mint merevítős társaik, hiszen ezek esetén hiányzik az, hogy a merevítő a melltartót a szegycsont ellen nyomja.
 • A kosár a mellet megfelelően vegye körbe, úgy, hogy sem fent, sem pedig oldal ne szorítson. Ha a merevítő középen, vagy oldalról belevág a mell szövetébe általában azt jelenti, hogy a kosár túl kicsi.
 • Gyártótól és gyártási módtól függően a méretek változhatnak. Nagyon igyekszünk ezeket kiküszöbölni és a méreteket pontosan megadni.
 • A megkapott melltartó méretet, iránymutatásként használd. Lesznek olyan gyártók, amelyek melltartója jobban passzol, míg más gyártók ugyanolyan méretű melltartója nem lesz kényelmes

 

the little bra company (TLBC)

 

A céget egy filigrán hölgy alapította 2007-ben, mert egész egyszerűen nem talált melltartót az alkatára. Noha őt nem annyira a kis kosár-méret, mint az aggasztotta, hogy 160 cm alatt, alacsonyként egészen más arányokkal rendelkezik, mint egy normál magasságú hölgytársa. Ezért a TLBC termékeit a következő megjegyzésekkel ajánljuk, kérjük erre mindenképpen figyelj, ha ilyen terméket választasz:

 • A TLBC a melleket közel ülő és távol ülő mellek kategóriába sorolja. Ezt legegyszerűbben úgy „mérhetjük meg”, hogy 3 ujjunkat betesszük a melleink közé. Befért? Nos akkor valószínűleg távol ülő melleid vannak. A TLBC melltartók leírásánál ezt azt információt is megadjuk, erre figyelj!
 • A méretezés hasonlóan történik, mint az összes többi gyártónál, mell alatt mért méret, majd a mellünk legszélesebb részén mért kerület.

Mell alatt mért méret

TLBC körméret

Mell legszélesebb területén mért méret

A kosárméretnél

63,5-66

28

63-5-66

67-71

30

67-71

72-76

32

72-76

77,5-81

34

77,5-81

82,5-86

36

82,5-86

87,5-91,5

38

87,5-91,5

 • Éppen a filigrán méretezés miatt, ha normál magasságúként veszed meg a terméket, érdemes egy körmérettel nagyobbat vásárolni, hiszen ezek a termékek kifejezetten alacsony hölgyekre lettek tervezve, ergo a kosarak is kisebbek (hurrá, nekünk éppen ez kell!), de a körméret is csökkent.

 

 • Szintén egy okos ötlet, hogy a melltartók szivacsozását egy 5-ös skálán adják meg, a 0-s azt a melltartót jelöli, amely egyáltalán nem tartalmaz szivacsot, a 1-es méret: enyhén szivacsozott,   2 méret: enyhe push up hatást, 3-as méret közepes push up hatást, 4-es méret mérsékelt push up hatást, míg az 5-ös méret maximum push up hatást biztosít.
 • Ha mégsem vagy biztos abban melyik méretet válaszd, írj nekem, add meg a kiválasztott melltartót és nagyon szívesen lemérem neked a körméretét, biztos, ami biztos.

Keresés