Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Próbafülke

Próbafülke

Ahhoz, hogy a weboldalunkon vásárolt melltartód kényelmes legyen és valóban passzoljon, kérlek olvasd el az alábbi fontos tudnivalókat. A mell mérete különböző okok miatt folyamatosan változhat (súlycsökkenés, terhesség, szoptatás, stb.) ezért érdemes minden melltartó-vétel előtt elvégezni a mérést.

Ezen felül szeretném felhívni arra is a figyelmet, hogy az oldalunkon árult melltartók felnőtt méretek, azaz olyan nőkre tervezték ezeket, akiknek a melle már nem nő. Ez azért fontos, mert a növekvő-félben lévő mell formája teljesen más, függetlenül attól, hogy milyen méretű.

Ahhoz, hogy egy melltartó megfelelően álljon, két méretre van szükségünk: a közvetlenül a mell alatt mért kerületre, valamint a mellbőségre.

  1. Mérd meg a mell alatti rész kerületét egy mérőszalaggal. A mérőszalag hátul a lapockacsontok alatt fusson (ott, ahol általánosságban a melltartó-kapocs elhelyezkedik) elől pedig a mellek alatt találkozzon. Figyelj arra, hogy a mérőszalag a padlóval párhuzamosan fusson és ne legyen se túl szoros, se túl laza, kényelmesen tudj lélegezni, ne tartsd vissza a levegőt. Így meg is kaptad a mell alatti kerületet, amely lehet: 65, 70, 75, 80, 85, stb. Ha a méreted 78-82 cm között van, akkor mondhatjuk, hogy 80-as, de 83 cm-től már inkább a 85 méretet ajánlanám.
  2. Mérd meg ezután a mellbőséget körben a mell legszélesebb pontján.
  3. Ezek után számolnunk kell egy keveset:
    1. ha a mell kerülete 8-10 cm-rel nagyobb, mint a mell alatti rész kerülete :AAA kosár
    2. ha a mell kerülete 10-12 cm-rel nagyobb, mint a mell alatti rész kerülete: AA kosár
    3. ha a mell kerülete 12-14 cm-rel nagyobb, mint a mell alatti rész kerülete: A kosár

Tehát, ha pl. a mell alatti kerületed 81 cm, míg a melled alatti kerület 91-93 cm között van, akkor valószínűleg 80AA-s méretű melltartó lesz a megfelelő.

Alapvetésként elmondhatjuk, hogy minél nagyobb a mell alatti kerület, annál nagyobb a kosár mérete is. Tehát pl. egy 75AA-s kosár nagyobb, mint egy 70AA-s kosár, de kb. ugyanolyan nagy, mint egy 80AAA-s kosár.

 

Keresés